Sibirski Ariš – deking

Sibirski ariš smo koristili u toliko različitih građevinskih projekata i sigurni da vas možemo voditi u pravom smeru prilikom odabira poda za terasu.Ovaj vodič je sve što je potrebno da znate o deking podovima napravljenim od sibirskog ariša.Sibirski ariš je jedna od naših omiljenih vrsta drveta i to je popularan izbor za spoljnu upotrebu. Odabirom deking poda od sibirskog ariša stvarate iskrenu, elegantnu i toplu spoljašnost vaše terase, bazena ili fasade.

Ova vrsta četinara dolazi iz predivnih, viševekovnih šuma u Sibiru. Zbog surovih i zimskih uslova, niske stope godišnjeg prirasta kao i gusto sabijene strukture ovo drvo je savršen partner svakoj terasi kada su u pitanju podne obloge.Zbog svog izgleda, kvaliteta i dokazane dugotrajnsoti, sibirski ariš je često popularan izbor za opremanje eksterijera. Ima izraženu strukturu zlatnih vena, koje presecaju njegovu izvornu boju meda. Bilo da ga tonirate lazurama, hibridnim uljima u belu ili boju čokolade, tekstura sibirskog ariša će pokazati svoje pravo lice i to je ono što ga čini posebnim.

Sibirski ariš je drvo koje ima jako spor rast zbog čega ga odlikuje najveća težina u porodici četinara. Karakteristika visoke gustine čini Sibirski ariš veoma izdržljivim u najtežim uslovima eksploatacije, kao što su podne obloge.

Deking podovi na terasi i zašto je to postalo popularno zadnjih godina?Pre svega zbog svog izgleda i stvaranja prijatne atmosfere u dvorištu. Prefinjena estetska forma deking podova, svrstava ih u sam vrh dizajnerskih opcija kod većine arhitekti. Deking podovi se ne mogu porediti ni sa jednim drugim oblogama kao što su štampani beton, kreamičke pločice, behaton kocke, itd.

Deking podovi pružaju ono što druge obloge ne mogu, a to je sva toplina koju drvo donosi sa sobom.Prednost drvenih podnih obloga od Sibirskog ariša je i ta što sa promenom baštenskog nameštaja ili boje fasade, možete promeniti i prilagoditi boju poda.Na taj način vaše dvorište može dobiti potpuno novi izgled i uvek biti u koraku sa svetskim trendovima.