Sa ponosom možemo reći da je ekipa DEKING STUDIO postavila standardne na našim prostorima u postavljanju i instalaciji deking podova i drvenih fasada.

Do sada smo odgovorili na najzahtevnije izazove, uspešno ostvarili saradnju sa najozbiljnijim projektnim biroima, osvojili poverenje kod mnogih javnih ali i privatnih investitotra i time sebi obezbedili mesto kao vodeća firma u montaži drvenih vertikalnih i horizontalnih obloga.

Naše usluge odlikuju:

  • Kvalitet od kog ne odstupamo.
  • Poštovanje dogovorenih rokova.
  • Brzina odgovora, ali isporuke posla.
  • Višegodišnje iskustvo.
  • Konstantno ulaganje u opremu.
  • Sertifikovani monteri.
  • Posvećenost do najsitnijih detalja.
  • Apsolutno profesionalan odnos prema svakom klijentu.
POSTAVLJANJE DECKING PODOVA NA SVIM POVRŠINAMA

Ukoliko za podlogu imate, zemljanu površinu, šljunak, behaton kocke, beton, kreamičke pločice, hidroizolacija na krovnoj terasi, u potpunosti možemo odgovriti na Vaše zahteve i ponuditi profesionalno rešenje za postavljanje decking poda.

Kuća se od temelja gradi a decking platforma od podkonstrukcije. Pravilno odabrana podkonstrukcija, statički proračun, način vezivanja za podlogu, izbor materijala je upravo ono što je najbitnija osnova za kvalitetno postavljen deking pod.

VRSTE PODKONSTRUKCIJA

Drvena podkonstrukcija

Drvene podkosntrukcije je moguće postaviti gotovo na svim podlogama, pravilnim odabirom dimenzija greda, statičkim proračunima, izradom duplog roštilja kao i horizontalnim osloncima na vezivnim tačkama, moguće je izraditi kvalitetnu drvenu konstrukciju na samoj mekoj podlozi ali i izdignuti konstrukciju na zadatu kotu. Drvene podkonstrukcije su idealne i za sve tipove čvrstih podloga. Kvalittnim načinom nivelacije, drvenu oknstrukciju možemo postaviti na veoma ne ravnim terenima i terenima sa velikim procentom pada. Prilikom izrade podkonstrukcije, koristimo lamelne grede od Sibirskog Ariša, izuzetno otpornog na statička opterećenja, atmosferske uticaje.

Čelična podkonstrukcija

Kao i sa drvenim podkonstrukcijama, čelične podkonstrukcije je moguće postaviti na svim tipovima podloga. Najveća prednost čeličnih podkonstrukcija je primena prilikom izrade splavova i plovnih objekata, potreba podizanja platforme na vanstandardne visine, itd.

Čelična podkosntrukcija ima smisla ukoliko je toplo cinkovana. U suprotnom će brže korodirati od drvene. Takođe je savet da se čelična podkosntrukcija obloži drvenim profilima, na mestima gde decking obloge naležu na čeličnu konstrukciju,

Podkonstrukcija od WPC profila

Koristi se za postavljanje WPC deckinga, idealna za ravne i čvrste podloge. Ukoliko je teren ne ravan, koriste se štelujuće stopice da se podkonstrukcija niveliše.

Podkosntrukcija postavljena na štelujuće stopice

Koristi se za postavljanje decking podova na poslogama gde je urađena hifroizolacija i nije dozvoljeno bušenje i tiplovanje podkonstrukcije.

Podkonstrukcija na betonskim šipovima

Najveću primenu nalazi na izradi platformi i postavljanju dekinga nazemljanim ili peskovitim podlogama. Prema statičkim proračunima, dimenzijama platfoem, očekivanom opterećenju deking poda, u meku podlogu na proračunatim mestima ukupavaju betonski šipovi na koje se postavlja rešetkasta podkosntrukcija.

Nakon godina testiranja, odlučili smo se samo za nekoliko vrsta šrafova za šrafljenje dekinga. To je jako bitan detalja i ne treba ga zanemariti. Šrafove koje koristimo su namenjeni za podove ili fasade, izrađeni od A2 inoxa sa torex glavom, ili hladno pocinkovani šrafovi za puo drvo. Klipse za skriveno šrafljenje su izražene od poboljšane plastike, atestirane na temperaturne razlike od -40 do +60 C°

NAČINI VEZIVANJA
Skriveni sistem šrafljenja sa klipsama
Sistem šrafljenja sa vidnim šrafovima

Koliko je bitno pravilno odabrati decking pod još bitnije je da isti pod ugrade profeionalci koji daju pismenu garanciju na izvedene radove, u suprotno je promašena investicija.

Naši monteri su sertifikovani a naša firma daje pismenu garanciju na izvedene radove.