Montaža dekinga

Sa ponosom možemo reći da je ekipa DEKING.RS postavila standardne na našim prostorima u postavljanju i instalaciji deking podova i drvenih fasada. Do sada smo odgovorili na najzahtevnije projektne zadatke, uspešno ostvarili saradnju sa velikim brojem projektnih biroa, osvojili poverenje kod mnogih javnih ali i privatnih investitotra i time sebi obezbedili mesto vodeće firme u montaži drvenih i WPC vertikalnih i horizontalnih obloga.

Nakon godina iskustva u radu sa dekingom izvršili smo selekciju najkvalitetnijeg alata i prateće opreme za montažu dekinga. Iako deluje kao detalj koji nije previše važan, izbor pravoga šrafa za deking je jedna od najvažnijih stavki koje garantuju profesionalnu montažu.

Šrafovi koje koristimo su namenjeni za podove ili fasade, izrađeni od A2 inoxa sa torex glavom, ili hladno pocinkovani šrafovi za punodrvo. Klipse za skriveno šrafljenje su izrađene od plastike sa visokim sadržajem polipropilena koji garantuje elastičnost, atestirane su na temperaturne razlike od -40 do +60 C°

Drvena potkonstrukcija

Drvenu potkonstrukciju je moguće postaviti gotovo na svim podlogama, dimenzionisanjem greda, statičkim proračunom, izradom ukrštene konstrukcije i horizontalnim osloncima na vezivnim tačkama, moguće je izraditi kvalitetnu drvenu konstrukciju na mekoj ili tvrdoj podlozi u zavisnosti od projektnog zadatka. Drvena konstrukcija se može postaviti kako na ravnim tako i na terenima sa izraženim nagibom. Prilikom izrade potkonstrukcije koristimo grede od Sibirskog Ariša ili od Impregniraog Bora, izuzetno otporne na sve vrste spoljnih uticaja.

Čelična potkonstrukcija

Kao i sa drvenim potkonstrukcijama, čeličnu potkonstrukciju je moguće postaviti na sve tipove podloge. Najčešće se izrađuju od čeličnih kutija po sistemu ukrštene rešetkaste konstrukcije. Ovaj tip konstrukcije omugućava izuzetnu nosivost i dug vek upotrebe. Primenjuju se i prilikom izrade splavova i plovnih objekata kao i za potreba izrade izdignutih platformi. Čelična konstrukcija se u zavisnosti od tipa deking obloge koja je predviđena za montažu, oblaže drvenim ili WPC profilima.

Potkonstrukcija od WPC profila

Koristi se za postavljanje WPC dekinga, idealna za ravne i čvrste podloge. Ukoliko je teren neravan, koriste se štelujuće stope za finu nivelaciju. WPC profili mogu biti šuplji i sa punim presekom koji je podesan za uslove montaže gde profil ne leži celom površinom oslonjen na zemlju.

Štelujuće stopice

Koristi se za postavljanje deking podova na podlogama gde je urađena hidroizolacija i nije dozvoljeno bušenje i ankerisanje potkonstrukcije.

Potkonstrukcija na mekoj podlozi

Najveću primenu nalazi kod izrade platformi i postavljanja dekinga na zemljanim ili peskovitim podlogama. Prema statičkim proračunima, dimenzijama platforme, očekivanom opterećenju deking poda, u meku podlogu na proračunatim mestima ukopavaju se betonski šipovi na koje se postavlja rešetkasta potkonstrukcija.

Izdvajamo iz ponude

Savadeck
WPC gredice

2.50 €/m

Klipsa
za deking

0.12 €/kom

Greda Sibirski Ariš
40×20

1.00 €/m

Štelujuće
stope

1.3 € – 10 €