Sa ponosom možemo reći da je ekipa DEKING STUDIO postavila standardne na našim prostorima u postavljanju i instalaciji deking podova i drvenih fasada.

Do sada smo odgovorili na najzahtevnije projektne zadatke, uspešno ostvarili saradnju sa velikim brojem projektnih biroa, osvojili poverenje kod mnogih javnih ali i privatnih investitotra i time sebi obezbedili mesto kao vodeća firma u montaži drvenih i wpc vertikalnih i horizontalnih obloga.

Naše usluge odlikuju:

  • Kvalitet od kog ne odstupamo
  • Poštovanje rokova
  • Višegodišnje iskustvo
  • Sertifikovani monteri
  • Visoki stepen estetske završnice
POSTAVLJANJE DECKING PODOVA NA SVIM TIPOVIMA PODLOGE

Ukoliko za podlogu imate, zemljanu površinu, šljunak, behaton kocke, beton, keramičke pločice, hidroizolaciju na krovnoj terasi, u potpunosti možemo odgovoriti na Vaše zahteve i ponuditi odgovarajuće tehničko rešenje za izradu podkonstrukcije i postavljanje decking poda.

Kuća se od temelja gradi a decking platforma od podkonstrukcije. Pravilno odabrana podkonstrukcija, statički proračun, način vezivanja za podlogu, izbor materijala je upravo ono što je najbitnija osnova za kvalitetno postavljen deking.

VRSTE PODKONSTRUKCIJE

Drvena podkonstrukcija

Drvenu podkonstrukciju je moguće postaviti gotovo na svim podlogama, dimenzionisanjem greda, statičkim proračunom, izradom ukrštene konstrukcije i horizontalnim osloncima na vezivnim tačkama, moguće je izraditi kvalitetnu drvenu konstrukciju na mekoj ili tvrdoj podlozi u zavisnosti od projektnog zadatka. Drvena konstrukcija se može postaviti kako na ravnim tako i na terenima sa izraženim nagibom. Prilikom izrade podkonstrukcije koristimo grede od Sibirskog Ariša, ili od impregniraog bora, izuzetno otporne na sve vrste spoljnih uticaja.

Čelična podkonstrukcija

Kao i sa drvenim podkonstrukcijama, čeličnu podkonstrukciju je moguće postaviti na sve tipove podloge. Najčešće se izradjuju od čeličnih kutija po sistemu ukrštene rešetkaste konstrukcije. Ovaj tip konstrukcije omugućava izuzetnu nosivost i dug vek upotrebe. Primenjuju se i prilikom izrade splavova i plovnih objekata kao i za potreba izrade izdignutih platformi..

Čelična konstrukcija se u zavisnosti od tipa deking obloge koja je predviđena za montažu, oblaže drvenim ili wpc profilima.

Podkonstrukcija od WPC profila

Koristi se za postavljanje WPC deckinga, idealni za ravne i čvrste podloge. Ukoliko je teren neravan, koriste se štelujuće stope za finu nivelaciju. Wpc profili mogu biti šuplji i sa punim presekom koji je podesan za uslove montaže gde profil ne leži celom površinom oslonjen na zemlju.

Podkosntrukcija postavljena na štelujuće stopice

Koristi se za postavljanje decking podova na podlogama gde je urađena hidroizolacija i nije dozvoljeno bušenje i ankerisanje podkonstrukcije.

Podkonstrukcija na betonskim šipovima

Najveću primenu nalazi kod izrade platformi i postavljanja dekinga na zemljanim ili peskovitim podlogama. Prema statičkim proračunima, dimenzijama platforme, očekivanom opterećenju deking poda, u meku podlogu na proračunatim mestima ukupavaju se betonski šipovi na koje se postavlja rešetkasta podkonstrukcija.

Nakon godina iskustva u radu sa dekingom izvršili smo selekciju najkvalitetnijeg alata i prateće opreme za montažu dekinga. Iako deluje kao detalj koji nije previše važan, izbor pravoga šrafa za deking je jedna od najvažnijih stavki koje garantuju profesionalnu montažu. Šrafove koje koristimo su namenjeni za podove ili fasade, izrađeni od A2 inoxa sa torex glavom, ili hladno pocinkovani šrafovi za puno drvo. Klipse za skriveno šrafljenje su izrađene od plastike sa visokim sardžajem polipropilena koji garantuje elastičnost, atestirane na temperaturne razlike od -40 do +60 C°

NAČINI VEZIVANJA
Skriveni sistem šrafljenja sa klipsama
Sistem šrafljenja sa vidnim šrafovima

Samo upotreba specijalizovanih alata, kvalitetni vezni materijal i profesionalna montaža mogu garantovati dugi životni veka Vašeg dekinga.