STRANICA URADI SAM NA DEKING.RS JE ZAMIŠLJENA KAO PRAKTIČAN VODIČ ZA JEDNOSTAVNU I LAKU MONTAŽU DEKINGA. PREDSTAVLJAMO VAM UPUTSVO ZA MONTAŽU WPC DEKINGA, PROIZVOĐAČA SavaDECK®

KORAK 1

PODKONSTRUKCIJA (“ROŠTILJ”) I RASPONI MERENJA (SLIKA 1)

Donje letvice od 30 × 50 mm moraju se pričvrstiti vijcima koji su kompatibilni s podom. Udaljenost između vijaka mora biti najviše 50 cm.

Kako bi se spriječilo nakupljanje vode na površini podloge, donji letvice moraju se postaviti s nagibom od 4 stupnja u početku.

Donje letvice moraju biti postavljene s maksimalno 40 cm udaljenosti između svakog kalupljenja.

Kako bi se olakšao pražnjenje vode, savjeti spojeva za donje letvice moraju biti postavljeni s razmakom od 2 cm.

Donje letvice moraju biti postavljene s 1 cm prostora na krajevima svakog zida.

KORAK 2

PLOČA ZA ODLIVANJE I DILETACIJA (SLIKA 2 I 3)

Nakon spajanja donjih letvica, ploča se mora pričvrstiti pokretnim klipsama i 3,9 × 32 samorezujućim vijcima. Pogledajte figuru na slici 3.

Nakon instalacije startnih klipsi, bočne stranice podložne pločici postavljene su na kanale za istakanje.

(Slika 1 gore, slika 2 dole. Klikon na sliku, uvećavate je!)

KORAK 3

MONTAŽA METALNIH ILI PLASTIČNIH MEĐUSOBNO POVEZANIH KOMPONENTI: (SLIKA 4)

Metalne klipse ili plastični T spojni delovi kao konektori podloge spojeni su na donje podne ploče pomoću vijaka. Ekseri se ne smiju koristiti ni pod kakvim uslovima, a deking se ne sme iskrivljivati.

KORAK 4

DIMENZIJE KOJE TREBA OSTAVITI NA DONJEM KALUPU ILI NA VRHU DEBLJINE ZA VREME POVRŠINE PODLOGE NA POVRŠINSKU MONTAŽU (SLIKA 5)

Daljina od 3,5 cm mora se ostaviti između donjih spojnih tačaka spoja za deformiranje kalupa i moraju se pričvrstiti na pod, a razmak između 5 mm mora biti apsolutno ostavljen za dvostruke spojnice.

KORAK 5

BOČNA 60 × 40 MM KOMPOZITNA OGRADA I PRIČVRŠĆENJE PREDNJEG POKROVA (SLIKA 6)

Nakon završetka radova na postolju, otvoreni krajevi debljine mogu se zatvoriti profilom kapa ili složenim profilom od 60×40 mm ili profilom od aluminija F.